YÖK 35 yaşında

Yükseköğretim Kurumu 35. yaş gününde kendisi hakkındaki algıyı değiştirmeye çalışıyor.

YÖK 35 yaşında
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

 12 Eylül sonrasında kurulan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 35. yaşgününü bugün kutluyor. 6 kasım 1980'de kurulan YÖK bir çok siyasi tarafından antidemokratik bulunarak kaldırılması tartışılmıştı. Her yıl üniversite öğrencilerinin katıldığı geniş kapsamlı YÖK protestolarında da öğrenciler YÖK'ün olmaması gerektiği yönünde taleplerini dile getiriyor. 

Konuyla ilgili çalışmalar yürüten YÖK kendisi hakkındaki algıyı ve kuruluş dönemindeki yanlışları düzeltmek için kolları sıvadı. Bazı alanlarda yetki devrinin de aralarında bulunduğu bir dizi değişiklik planlayan YÖK bu kapsamda yeni bir imajla var olmaya çalışacak. 

İkinci öğretimde ders saatleri, bahar döneminde yatay geçiş ve bütünleme sınavları konusundaki yetkilerini üniversitelere devreden YÖK, altyapıları ve mevzuatı hazırlanmış kurullara yetki devri konusunda çalışmalarını sürdürecek.

YÖK bu yıl Kalite Kurulu kapsamında kurumsal değerlendirme ve program akreditasyonu merkezli bir dış değerlendirme sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Etiketler; #yök #kuruluş
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.