YÖK denklik sistemi değişiyor

YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversite denklik sisteminin sisteminin kökl bir biçimde değişeceğini söyledi

YÖK denklik sistemi değişiyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversite denklik çalışmalarında büyük bir değişiklik yapacaklarının sinyalini verdi. Şimdilik yapısal ve büyük bir değişiklik yapılacağını söylemekle yetinen Saraç, yakında kamuoyunun değişiklikler konusunda bilgilendirileceğini kaydetti.

Türkiye yükseköğretim sisteminin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada çeşitli konularda Türkiye'deki yükseköğretim sistemini masaya yatırdı. Nobelli bilim insanı Aziz Sancar'ı tebrik eden Saraç, ülkesine kazandırdığı şeref dolayısıyla da kendisine teşekkür etti.

Konuşmasında kontenjan konusuna değinen Prof. Dr. Saraç, yeni YÖK yönetiminin ilk yılında boş kontenjan sorununda büyük bir ilerleme sağladıklarını söyledi. Türkiye'nin bir bilim merkezi haline gelmeye başladığını da söyleyen Saraç bu kapsamda çalışmaların genişleyeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.