4 ilde ekmeğe zam

4 ilde ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. 4 ilde de 1 lira olan ekmek bundan sonra 1.25 TL'ye satılacak. İşte zam gelen o 4 il...

4 ilde ekmeğe zam
02 Mayıs 2017 Salı 15:40

İzmir, Kocaeli, Balıkesir ve Çanakkale'de ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. 4 ilde de 1 lira olan ekmek bundan sonra 1.25 TL'ye satılacak.

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi. İzmir Fırıncılar Odası'nın Ocak ayında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu'na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine 250 gram ekmeğin fiyatı 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 1 TL'den 1,25 TL'ye yükseldi.

Kocaeli'de 1 yıl önce ekmeğe yapılan ve Valilik kararıyla geri çekilen zam yeniden ekmeye yansıtıldı. Ekmek bugünden itibaren 1.25 TL'den satışa sunuldu.

Kocaeli'de de bir yıl önce ekmeğe uygulanan ve Valilik kararıyla geri alınan yüzde 25'lik zam, Kocaeli Fırıncılar Odası kararıyla yeniden ekmeye yansıtıldı. Dün fırınlara bildirilen zamlı tarifelerle, sabah saatlerinde itibaren ekmek 1.25 TL'den satılmaya başlandı.

Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası tarafından Çanakkale il genelinde satılan ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. 1 liraya satılan Ekmek, 1 Mayıs 2017 tarihinde yapılan zam ile birlikte 1,25 liraya yükseldi. Ekmeğe yapılan zammın ardından simit fiyatlarına ve diğer unlu mamullere de zam geleceği ifade edildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde de fiyatlar zamlandı. Edremit Lokantacılar Köfteciler ve Fırıncılar Odası Başkanı Aykut Dürüst, son üç yıldan bu yana 1 liradan satılan 250 gram ekmeğin girdi maliyetlerindeki yükselmeler göz önüne alınarak 1 Mayıs tarihi itirabiyle 1 Lira 25 Kuruş'tan satılmaya başladığını ifade etti. 3 yıl önce 35 lira olan bir çuval unun 70 liraya çıktığını ifade eden Dürst zamlı fiyatları vatandaşa yansıtmamak için fırıncıların uzun bir uğraş verdiğini ancak ayakta kalabilmeleri için bu zammı yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.