ABD İstihdam Verisi Piyasaları Sarstı

Aylık olarak açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi altında yükseliş dolarda düşüşe neden oldu

ABD İstihdam Verisi Piyasaları Sarstı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Aylık olarak açıklanan ve ABD'deki istihdam düzeyini ölçmeye yarayan en önemli veri olan Tarım Dışı İstihdam Verisi beklentilerin çok altında geldi. Beklentinin 200 bin olduğu Tarım Dışı İstihdam rakamları 142 bin olarak açıklandı. 

Açıklamanın etkisiyle şu saatlerde büyük bir düşüş yaşayan dolar tüm piyasaları etkilemeye devam ediyor. Öte yandan altındaki yükseliş de piyasaları derinden sarsıyor.

Haftanın son saatlerinde Türkiye piyasaları da doların düşüşünden yoğun şekilde etkilenirken uzmanlar düşüşün geçici olduğunu, doların "alış" aşamasına geçtiğini belirtiyor. 

---

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan alınmakta olup yalnıca görüş sahibinin kişisel fikridir. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.