Ağbal'dan yeni MTV açıklaması: Ne zaman uygulanacak?

Bakan Naci Ağbal, yüzde 40 MTV artışına ilişkin açıklamada bulundu. Peki MTV zammı ne zaman uygulanmaya başlayacak? İşte detaylar...

Ağbal'dan yeni MTV açıklaması: Ne zaman uygulanacak?
28 Eylül 2017 Perşembe 13:50

MTV'ye yüzde 40 artış yapıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, MTV artışına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakan Ağbal, MTV zammının ne zaman yapılacağına dair bilgiler de verdi.

"Bu yıl otomobil alacaklar için uygulanmayacak"

Bakan Ağbal konuşmasında "Şu anki motorlu taşıtlar vergisi sisteminde sadece motor hacmi ve araç yaşı belirleyici. Yeni sistemle birlikte aracın ülkeye giriş fiyatı da vergilemede etkili olacak. Bu da lüks araçların MTV'sinde önemli artışa neden olacak.

Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı olacak. Diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış yapılacak. Bana kızıyorlar ya bu niye geldi? 300 bin liraya araba alanın da vergisi aynı olsun, 50 bine aynı olsun denir mi? Sistem yanlış. ÖTV’de bu düzenlemeyi yaptık, bu sene MTV’de de yaptık.

2017 sonuna kadar eski sistem geçerli. Aslında avantaj var. Bu yıl içerisinde araba almak gelecek yıllara dönük ödenecek vergiler bakımından avantaj getiriyor" dedi


Etiketler; #zam #mtv
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.