Almanya 'Rüzgar Enerjisi'nde birinci - Türkiye ise...

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope, rüzgar kapasitesinde Türkiye'nin de kaçıncı sırada olduğunu açıkladı.

Almanya 'Rüzgar Enerjisi'nde birinci - Türkiye ise...
07 Ağustos 2017 Pazartesi 16:43

Avrupa'da yılın ilk altı aylık dönemindeki rüzgar kapasitesine yönelik yapılan ülke sıralaması Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope tarafından açıklandı. 

Yılın ilk altı aylık döneminde toplam 6 bin 100 megavat rüzgar kapasitesi sisteme dahil edildiğinin vurgulandığı açıklamada,  Almanya'nın Avrupa'da 2 bin 200 megavat rüzgar kapasitesi işletmeye dahil ettiği ve ilk sıraya yerleştiği bildirildi. Açıklamada, "Avrupa'da bin 200 megavatla İngiltere ikinci ve 492 megavatla Fransa üçüncü oldu. Türkiye ise 2017 yılının ilk yarısında sisteme dahil ettiği 377 megavatlık rüzgar kapasitesiyle kurulu güç bakımından Avrupa'da dördüncü sırada yer aldı." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu dönemde deniz üzerinde (offshore) rüzgar santrallerinde ise toplam bin 300 megavat kapasitenin devreye alındığı vurgulandı.

Rüzgar yatırımlarının yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 5,7 milyar avro azalarak 8,3 milyar avroya gerilediği kaydedilen açıklamada, bu dönemde 2,9 milyar avro onshore ve 5,4 milyar avro da offshore rüzgar santrallerine yatırım yapıldığı bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.