Anaokulu, İlkokul 1. sınıf ve Ortaokul 5. sınıfa kayıt işlemleri e-kayıt sistemine açıldı

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı e-kayıt sisteminde Anasınıfı, İlkokul 1. sınıf veya Ortaokul 5. sınıfa kayıt işlemleri açıldı.

Anaokulu, İlkokul 1. sınıf ve Ortaokul 5. sınıfa kayıt işlemleri e-kayıt sistemine açıldı
15 Temmuz 2016 Cuma 14:30

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Anasınıfı, İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5.sınıfa kayıt yaptıracak öğrencilerin bilgileri sisteme işlendi. e-Kayıt uygulaması sonucu adres bilgilerine göre söz konusu okullara kayıt sonuçları e-okul sisteminde açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruya göre;

2016-2017 eğitim öğretim yılı için bütün resmi okulların birinci ve beşinci sınıf öğrencilerinin kayıtları, öğrencilerin MERNİS ikametgah bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, mecburi ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 402 bin 782 çocuğun 1'inci sınıflara; 1 milyon 697 bin 908 öğrencinin de 5'inci sınıflara kaydı yapıldı.

Buna göre veliler, Milli Eğitim Bakanlığının http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

Sisteme ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burçin Avcı - 8 yıl önce
525rett