Asgari ücret 1300 lira oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada asgari ücretin 2016 yılı için net bin 300 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Asgari ücret 1300 lira oldu!
30 Aralık 2015 Çarşamba 18:41

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada asgari ücretin 2016 yılı için net bin 300 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

2 Aralık tarihinde başlanan ve 4 tur olarak gerçekleştirilen görüşmelerin son toplantısı bugün yapıldı. Soylu yaptığı açıklamada, "Asgari ücret bin 300 TL oldu. Yeni ücret 2016 itibari ile geçerli olacak." dedi.

Hem işverenlere, hem çalışanlara hem de sendikalara teşekkür eden Bakan Soylu, "Yılın son gününün arifesindeyiz, 30 Aralık'tayız. Bugün 2 Aralık'ta başladığımız asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarında nihayete gelmiş bulunuyoruz." şeklinde konuştu ve 2016 yılının çalışma hayatı, demokrasi ve ülkemizin yarınları ile milletimiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

"İlk gün de bu masada bin 300 liralık net ücrete ulaşmayı hedeflediğimizi, sayın Başbakanımızın hep seçim meydanlarında hem de ortaya koyduğu durumlarda değerlendirdiği gibi 2016'da bin 300 liraya gelmesi taahhüdünü konuştuk. " diyen Bakan Soylu, ortaya atılan bu adımın hem millet için hem de çalışanlar için önemli bir adımı olduğunu ifade etti.

Asgari ücretin aylık net bin 300 lira olduğunu açıklayan Bakan Soylu, asgari ücretin 110 lirasının devlet tarafından karşılanacağını da sözlerine ekledi.

Ancak bu destek sadece 2016 için geçerli olacak.


Etiketler; #asgari ücret
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Ak Parti bu icraatı ile hem yoksul kesimi önemli oranda rahatlattı. Hem de söz verildiğinde notere gitmeye gerek olmadığını gösterdi.