ASÜD Başkanı Çallı'dan 'sokak sütü' uyarısı

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, sokakta satışı yapılan sütler ve süt içiminin Türkiye'de düşük olması nedeniyle önemli uyarılarda bulundu.

ASÜD Başkanı Çallı'dan 'sokak sütü' uyarısı
19 Mayıs 2017 Cuma 19:11

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, sokakkta satışı yapılan sütlerden uzak durulası gerektiğine vurgu yaptı. Çiğ süt satışı konusunda yapılan düzenlemeyle bu ürünün satışının belli kriterlere bağlandığını belirten Çallı, "Çiğ süt satışı konusundaki düzenleme, çiğ sütün satışını kriterlere bağladı. Tüketiciler sağlık için risk taşıyan sokak sütünden uzak durmalı." diyerek uyarıda bulundu. 

Dünya Süt Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Çallı, Türkiye'de içme sütü başta olmak üzere, süt ve süt ürünleri tüketiminin gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını bildirdi. Avrupa Birliği ülkeleri, Avustralya, ABD ve Kanada'da kişi başına yıllık içme sütü tüketiminin 100 kilogram ve üzerinde olduğuna değinen Çallı, Türkiye'de ise bu miktarın 25 kilogram düzeyinde olduğunu söyledi. 

Beslenme için süt ve süt ürünlerinin önemli bir besin kaynağı olduğuna hatırlatan Çallı, çocukluk döneminden başlayarak her yaşta tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Çallı, bu yıl 6'ıncı kez uygulanan Okul Sütü Programının bu açıdan önemli olduğunu kaydetti.


Etiketler; #süt #asüd
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.