Bakan Naci Ağbal'dan vergi affı ve borç yapılandırması açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, vergi affı konusuna değindi. Peki kimler vergi affına tabi olabilecek? İşte detaylar.

Bakan Naci Ağbal'dan vergi affı ve borç yapılandırması açıklaması
03 Kasım 2016 Perşembe 08:58

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2017 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2015 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal vergi affı ve borç yapılandırmasıyla ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, borç yapılandırılmasının tarihinin uzatıldığını söyledi. 

Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyen vatandaşın zor zamanda ödeme yapamamasına kolaylık sağlamadığını ifade etti. Ağbal, "İyi günde vergisini ödeyen ama kötü günde vergisini ödemekte zorlanan vatandaşa mevcut sistem gerekli kolaylıklar getirmiyor. Üzerinde çalıştığımız bir düzenleme var. Bu düzenlemede borçlarını süresinde ödeyemeyen mükelleflerin geçmiş dönem ödeme performansı iyiyse, teminat, ödeme koşullarında vatandaşın anında bir çerçeve oluşturacağız. Şu anda kişinin durumu ne olursa olsun standart bir ürün sunuyoruz. Bunu 2017 ve sonraki yıllarda uygulanmak üzere başlatacağız. Vergi aflarına olan ihtiyaç azalacak. Vergisini süresinde ödeyen mükelleflere de geçmiş yılların performansı ’pekiyi’ ise, geçmiş 3-5 yılda hiçbir vergi taksidini aksatmamışsa, vergi denetimlerinde hiçbirisinde sıkıntı çıkmamışsa, bu mükellefe bir ödül vermek lazım. Böyle bir mükellefe vergi oranlarında indirim yapalım. Hedef kitlemiz küçük ve orta ölçekli işletmeler olmalı. Orada da geriye dönük ödeme performansı iyi olanlara ileriye dönük vergi kredisi sistemi gibi bir sistem getirmeli. Bunun maddeleri de hazır" şeklinde konuştu.

Vatandaşın borç yapılandırmasına başvuruda bulunduğunu ifade eden Naci Ağbal, 5 milyon 645 bine yakın vatandaşın bu konuda talep olduğunu ve süreyi 5 Kasım 2016 tarihine kadar uzattıklarını ifade etti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.