Bakan Yılmaz: '2016 reform yılı olacak'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev ve beraberindeki heyetle bakanlıkta görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, 2016 yılının Türkiye için reform yılı olacağını vurguladı.

Bakan Yılmaz: '2016 reform yılı olacak'
21 Ocak 2016 Perşembe 21:34

Türkiye Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bakanlıkta Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzybek Kozhoshev ve beraberindeki heyetle görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, Kırgızistan'daki 300'den fazla Türk sermayeli firmanın Kırgızistan ekonomisine verdiği katkıyı vurgulayarak, Türk firmalarında 5 binden fazla Kırgız vatandaşın istihdam edildiğini söyledi. 

Türkiye'nin ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yıl içerisinde tüzde 4,5 büyümeyi hedeflediklerini, önümüzdeki yıllarda ise büyümenin yüzde 5 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. 2016 yılının reform yılı olacağını vurgulayan Yılmaz, işgücü piyasalarında ve iş ortamnının güçlendirilmesi gibi birçok alanda reformlar yapacaklarını belirtti. Kanun ve düzenlemeler yaparak ekonomide ciddi reformlara gideceklerini belirten Kalkınma Bakanı, adalet sisteminin işleyisi gibi birçok alanda reformlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.