Bakandan hurda araç açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, (hurda araç) 1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılmasına ilişkin hazırlanan düzenleme hakkında açıklama yaptı.

Bakandan hurda araç açıklaması!
08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:25

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan hurda düzenlemesiyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcu bulunup 20 yaş ve üzerinde model yılı olan motorlu araç sayısının yaklaşık 2,1 milyon olduğunu kaydeden Bakan Ağbal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"(1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılmasına ilişkin düzenleme) Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu bulunup 20 yaş ve üzerinde model yılı olan motorlu araç sayısı yaklaşık 2,1 milyon. Bunların yaklaşık 355 bini kamyon, kamyonet, çekici, 1,6 milyonu otomobil, arazi taşıtı, motosiklet gibi araçlar. 100 bin civarında da minibüs, otobüs, panelvan var. Yaklaşık 2,1 milyon araç diyoruz ama tabii aracın kullanılamaz durumda olması önemli. Fenni muayenelerini yaptırmış, kullanılabilir araçlar bakımından başvuru olacağını düşünmüyorum." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.