Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı!

       Başbakan Yıldırım,Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yatırım desteği ve teşviklere yönelik 'Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı!
04 Eylül 2016 Pazar 14:49


      Başbakan Pakete göre, damga vergisinde düzenleme yapılacak, doğal afetler nedeniyle kayba uğrayan işverenlerin sigorta borçları bir yıl ertelenecek, varlık barışında yeni dönem başlayacak. Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı ekonomik teşvik paketi açıklamasında uluslararası ilişkilere de değindi. "Rusya ile eski günlerimize dönüyoruz" diyen Yıldırım, normalleşme sürecinin ekonomide hareketlenmeyi beraberinde getireceğini anlattı. Binali Yıldırım ayrıca Diyarbakır’daki terör operasyonlarının başarılı bir şekilde sona erdiğini açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım diplomasi alanında atılan adımların olumlu sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan turizmde yaşanan gelişmelerin umut verdiğini belirtti. Teröre mücadele de Başbakan Yıldırım'ın gündemindeydi. Teröre destek veren belediye başkanlarının affedilmeyeceğini söyledi.
         Pakette yer alan yeniliklerden bazıları şöyle: ''Yılbaşına kadar yenilenen ticari araçtan ÖTV alınmayacak. Araç alan bir şehit yakınından ÖTV alınmayacak. İhracatçıya yeşil pasaport verilecek. Dükkan açma kapatma kolaylaşacak. Kredi kullanımında taşınabilir menkul değerler de teminat olacak.''
          Esnaf sanayici işadamları kredi kullanımında taşınabilir menkul değerlerini de teminat olarak gösterebilecek.
         Karşılıksız çek işlemine önce para cezası, tekrar edilirse hapis cezası verilecek.
        Şehit yakınlarından bir kişi araç alırken ÖTV ödemeyecek. Şehit yakınlarının devlette işe alımı da daha kolay olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.