Başbakan Yardımcısı Canikli: Ev alamayanlar metrekare ile alacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konutta yapılacak yeni düzenlemede konutun tamamının değil belirli metrekaresinin alınabileceğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Canikli: Ev alamayanlar metrekare ile alacak
14 Temmuz 2016 Perşembe 12:28

Konut yapılan yeni düzenlemeye göre yatırım olarak konutu tercih eden vatandaşlar konutun tamamını değil metrekaresinin alınabilmesi için imkan tanıyor.
Metrekareyi almayı tercih edenler bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası alacak.

Metrekare bazında sertifika

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konut alımlarında başlayacak olan yeni düzenleme hakkında, "Faiz içermeyen finans unsurlarını geliştiriyoruz. Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Düzenleme, Resmi Gazete'ye gönderildi. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak" diye konuştu.

İlk adım atıldı

Canikli, "Yatırımcıya rekabet edebileceği bir maliyetle, düşük faizle kredi finansmanı sağlamamız gerekiyor uzun vadeli. Onu gerçekleştirmek için de kalkınma bankacılığını aktive ediyoruz. Büyük, ucuz ve kolay erişilebilen finansman modellerini hayata geçiriyoruz. İlk adımı attık" diye devam etti.


Etiketler; #konut
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.