Başkentray ile Ankara'nın dört bir yanına ulaşılabilecek

Ankara’nın dört bir yanına ulaşım sağlanması için tasarlanan Başkentray Projesi çalışmaları başlıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başkentray Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkentray ile Ankara'nın dört bir yanına ulaşılabilecek
27 Haziran 2016 Pazartesi 10:23

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptığı açıklamada, Ankara’daki ulaşımı rahatlatmak için hazırlanan Başkentray Projesi demiryou hatlarının yenilenmesi ve standartların arttırılmasını kapsadığını dile getirdi. Arslan, bu projenin çalışmalarının ise 11 Temmuz’da başlatılacağını açıkladı.

Proje ile Ankara’nın dört bir yanına ulaşabilecek

600 milyon liralık bir bedeli olacak olan projede, banliyö hattının metro standardına getirileceğini ve demiryoluna alt ve üst geçitlerin yanı sıra köprülerin de inşa edilerek tüm hemzemin geçitlerin kaldırılacağını anlatan Arslan, , "18 ay sonra Ankaralı vatandaşlarımız raylı sistemle Ankara’nın dört bir yanına ulaşabilecek. İnşaat döneminde Ankaralıların sıkıntı çekmemesi amacıyla banliyö seferleri, sabah akşam 3’er sefer olarak sürdürülecek.” dedi.

Ankara Eşkişehir 1 saat 5 dakikaya düşecek

 Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile metro sistemleri birbirine entegre edilerek Ankara-Sincan arasında 19 dakika olan seyahat süresi 10 dakikaya düşürülmesiyle Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat süresinin de 1 saat 5 dakikaya düşecek.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.