Beklenen oldu Merkez Bankasından flaş faiz kararı

65. Hükümetin yeni kabinesinin açıklanmasının ardından bir açıklama da Merkez Bankasından geldi. Merkez Bankası 65. hükümetin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada faiz indirimine gittiğini belirtti.

Beklenen oldu Merkez Bankasından flaş faiz kararı
24 Mayıs 2016 Salı 14:05

Merkez Bankası, 65. Hükümetin yeni kabinesinin ardından faiz kararını açıkladı. AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın yeni kabineyi açıklamasının arkasından gözler piyasalara çevrilmişti. Merkez Bankası kabinenin açıklanması sonrasında faiz koridorunun üst bandını yarım puanlık indirimle yüzde 9,50 seviyesine indirdi.

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın yeni kabineyi açıklamasının hemen ardından bir açıklama da Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası yaptığı açıklamada, faiz koridorunun üst bandını yarım puanlık indirimle yüzde 9,50 seviyesine çekti. Faiz koridorunun alt bandı ile politika faizi  de sabit kaldı.

Merkez Bankası  faiz koridorunun üst bandını yarım puanlık indirimle yüzde 9,50 seviyesine indirdi.

Faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizi yüzde 7.25 oranında, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7.5'te oranında kaldı.


Etiketler; #merkez bankası
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.