Borsa İstanbul BİST - 1 Mart 2018 Perşembe

Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 1 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Borsa İstanbul BİST - 1 Mart 2018 Perşembe
01 Mart 2018 Perşembe 10:50

Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 1 Mart 2018 tarihli ve 30347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Bakanlığından:

SAĞLIK BAKANLIĞI DENETİM HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 3/10/2013 tarihli ve 28784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (f) bendi eklenmiştir.

“a) Bağlı Kuruluş: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünü,”

“f) Merkezi Sınav: 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte (A) grubu olarak adlandırılan kadrolara atanacaklar için bu Yönetmelikte belirtilen denetçi yardımcılığı giriş sınavına kabul edilecekleri belirlemek amacıyla kullanılacak olan puanları sağlayan ve ÖSYM tarafından yapılan (KPSS) Kamu Personel Seçme Sınavını,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Başkanlığın teklifi üzerine Bakanın onayı ile” ibaresi “Başkanlıkça” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Denetçiler tarafından düzenlenen raporları değerlendirmek üzere, denetçiler arasından Başkan tarafından yeterli sayıda raportör görevlendirilebilir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe 14 üncü maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki 14/A maddesi eklenmiştir.

“Denetçilerin koordinasyon görevi
MADDE 14/A –
(1) Denetçiler, görevlendirildikleri ve yetkili oldukları

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.