Doğalgaz abonelerine 14,2 lira iade edilecek

EPDK tarafından yapılan soruşturma sonucunda sayaç bağlantı aparatı teslim edilmeyen doğalgaz abonelerine bu yıl 14,2 lira iade edilecek.

Doğalgaz abonelerine 14,2 lira iade edilecek
11 Mart 2017 Cumartesi 15:58

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, sayaç bağlantı aparatı teslim edilmeyen doğalgaz abonelerine bu yıl 14,2 lira iade edilecek.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, sayaç bağlantı aparatlarını temin etmedikleri veya sayaç montaj işlemlerini gerçekleştirmedikleri tespit edilen doğalgaz dağıtım lisansı sahipleri 2017 yılı için abonelere 14,25 lira iade bedeli ödeyecek. Ödeme yapılırken sayaç montajının hangi yıl gerçekleştirildiğinin bir önemi olmayacak. Bu bedel her yıl ilan edilen TÜFE oranında artırılacak.

AÇMA KAPAMA BEDELİNİN YÜZDE 50'Sİ KADAR

Sayaç montaj işlemlerini yapmadığı veya ücretsiz olarak sertifika sahiplerine yaptırdığı gerekçesiyle hakkında ihtar uygulanmış doğalgaz dağıtım şirketlerinin, kullanıcılara iade edecekleri sayaç montaj bedeli her yıl EPDK tarafından belirlenen sayaç açma-kapama bedelinin yüzde 50'si olarak ödenecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.