Doların Ateşi Düşüyor mu?

Dolar güne 3 TL'nin altında başlayarak umut tazeledi.

Doların Ateşi Düşüyor mu?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce piyasalarda tırmanışa geçen dolarla ilgili söylentiler bitmek bilmiyor. "Yaz sonu 4 TL olacak" söylentilerinin ardından haftaya 3 TL'nin altında başlayan dolar piyasalara rahat nefes aldırdı.

Öte yandan dolarda alış işlemininin 3 TL altındayken yapılmasını söyleyen çok sayıda forex aracısı kurum dolayısıyla doların bu seviyede tutunmasının zor olduğu da söyleniyor. 

Ekonomiden sorumlu kamu çevrelerince sıkça dile getirilen dolardaki spekülatif artış söylentilerin beslediği bir biçime bürünüyor. Dolar ve faiz ilişkisini muhafaza edemeyen Merkez Bankası'nın rezervleri ise hızla eriyor.

Uzmanlar yatırım kararı alınmadan önce risk ve beklentilerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini, yatırım aracısı kurumların da bu kapsamdaki izinli kuruluşlar olması gerektiğini söylüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.