Emekliye 3 avans ve maaşın 10 katı kredi müjdesi!

Emekliye maaşın 3 katı kadar avans ödenmesi için yapılan düzenlemelerin yakın bir zamanda Meclis'e sunulması bekleniyor. Ayrıca düzenleme içinde maaşın 10 katı kadar kredi çekebilme hakkının verilmesi de yer alıyor.

Emekliye 3 avans ve maaşın 10 katı kredi müjdesi!
28 Haziran 2016 Salı 13:34

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, emekliye maaşının 3 katı kadar avans ödemesi gündemde. 

Emeklilerin dört gözle beklediği çalışmanın yakın bir zamanda Meclis'e sunulması bekleniyor. Söz konusu düzenleme kapsamında, emeklilere faizsiz kredi ve avans ödenmesi gündemde.

Yeni düzenlemeyle, isteyen emeklilere maaşlarına karşılık belli miktarda avans verilmesi ve faizsiz olarak aydan aya maaşından kesilmesi planlanıyor. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere verilecek avansın, sisteme getireceği maliyeti değerlendiriyor. Yapılan çalışmanın önümüzdeki günlerde netlik kazanması öngörülüyor.

Kısa sürede taslak haline getirilerek Meclis'e sunulması amaçlanan düzenlemeye göre; isteyen emeklilere SGK'dan avans verilecek. Emekliler, yazılı başvuru yaparak maaşın 3 katına kadar avans isteyebilecek.
 
Avans'ta faizsiz 36 ay imkanı!
 
Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak. Emekliler, özellikle yaz ve bayram dönemlerinde yaşadıkları nakit sıkıntısını avans sistemiyle atlatacak. Bankadan çektiği kredide faiz ve masraf ödemek zorunda kalan emekli, bu yüklerden kurtulacak.
 
Maaş'ın 10 katı kredi!

 
Seçimlerden önce emekliler için maaşının 10 katı kredi konusu da gündeme gelmişti. Hala masada olan bu sisteme göre ise kamu bankaları emeklilere maaşlarının 10 katı kadar faizsiz kredi verecek. Emekli maaşını o bankaya taşıyacak ve taksitler her ay ücretinden kesilecek. Bu kredilerden faiz alınmadığı gibi masraf adı altında herhangi bir para da talep edilmeyecek. Her iki sistemi de sevinçle karşılayan emekliler bir an önce sonuç alınmasını istedi.

Kaynak: Takvim

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sefa - 8 yıl önce
Hadi inşAllah bizimde düğün paramız çıkar.
Avatar
enenginCeCevahir - 8 yıl önce
Yalaaaan
Avatar
bahtsız - 8 yıl önce
Emekliler faizsiz kredisi bekliyoooo aloooo
Avatar
bety - 8 yıl önce
EYYY HÜKÜMET ACİLEN ÇOK ACİLL EMEKLİLERE FAİZSİZ KREDİ SÖZÜNÜZÜ YERİNE GETİRİN GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ SİZDEEE... SESİMİZİ DUYAN VAR MI?..
Avatar
Nesrin - 8 yıl önce
Artık verdiğiniz sozu yerine getirin bu kadar insanın ahını almak mı istiyorsunuz yeter beee Allah'tan korkun insanları oyalamayın
Avatar
Nesrin - 8 yıl önce
Artık verdiğiniz sozu yerine getirin bu kadar insanın ahını almak mı istiyorsunuz yeter beee Allah'tan korkun insanları oyalamayın
Avatar
Ece - 8 yıl önce
Faizsiz krediyi dödt gözle bekliyoruz inşAllah olurda ölmeden hayır dualarımızı almış olursunuz
Avatar
argun - 8 yıl önce
Faizsiz kredi olursa emekli rahat eder. o zaman promosyona gerekde kalmaz. Bizde Bayramda Bir kutu cikolata almadik sayariz.150 tl olsa me olmasa ne. Ama kredi cok buyuk bir destek tabiki.