Enflasyonda Üzücü Haber

Enflasyon rakamları açıklandı. Beklentilerin üstünde gelen rakamlar tüketiciyi üzdü.

Enflasyonda Üzücü Haber
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Aylık bzda açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları açıklandı. Gelen rakamların çoğu beklentilerin üstünde açıklanarak tüketicilerin durumunun güçleştiğini ortaya koydu.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) açıklamasında beklenti yüzde 0,80    iken açıklanan değer yüzde 0,89 oldu. Öte yandan Ağustos değeri ise yüzde 0,40 olmuştu.    

Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise Eylül ayında yüzde 1,53 olarak açıklandı  Ağustos değerinin 0,98% olduğu ÜFE için beklenti değeri açıklanmamıştı.

Açıklanan son rakamlara göre Tüketici Fiyat Endeksi rakamları yıllık bazda ise yüzde 7.95 oldu. Bu kategorideki önceki açıklama ise yüzde 7.14 olmuştu.

Açıklanan enflasyon verileri sonrasında güne 3 TL altında başlayan dolar birden yükseliş gösterdi. Saat 10.00'da açıklanan veriler sonrasında dolar kısa süre 3 TL'nin üstüne çıkarken daha sonra 2.99 üstü seviyelerde devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.