EPDK o paraları iade edecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) aboneleri için önemli bir karar aldı. O karara göre abonelere para iadesi yapılacak.

EPDK o paraları iade edecek
10 Mart 2017 Cuma 09:52

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),  sayaç bağlantı aparatlarını temin etmeyen doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerine ödeyeceği iade bedelini belirledi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre o abonelere bu yıl için 14,25 lira iade yapılacak.

sayaç bağlantı aparatlarını temin etmedikleri veya sayaç  montaj işlemlerini gerçekleştirmedikleri tespit edilen doğalgaz dağıtım lisansı  sahipleri, abonelere 2017  yılı için 14,25 lira iade bedeli ödeyecek. Sayaç montajının hangi yıl gerçekleştirildiğine bakılmadan yapıacak olan iade bedeli, gelecek yıllardaki bedeli  her yıl ilan edilen TÜFE oranında artırılacak.

Ayrıca, sayaç montaj işlemlerini yapmadığı veya ücretsiz olarak sertifika  sahiplerine yaptırdığı gerekçesiyle hakkında ihtar uygulanmış doğalgaz dağıtım  şirketlerinin, kullanıcılara iade edecekleri sayaç montaj bedeli her yıl EPDK  tarafından belirlenen sayaç açma-kapama bedelinin yüzde 50'si olacak.


Etiketler; #EPDK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.