Eşit ücret talepleri Bakanlığa iletildi

Kamuda yaşanan ücret farklılıkları nedeniyle Kamu Şefleri Derneği, eşit ücret taleplerini bakanlığa iletti.

Eşit ücret talepleri Bakanlığa iletildi
31 Temmuz 2017 Pazartesi 17:29

Kamuda çalışan şefler arasında yaşanan ücret farklılığı nedeniyle önemli bir adım atıldı. Kamu Şefleri Derneği, eşit ücret taleplerini sundu. 

Kamu Şefleri Derneği Başkanı Emir Sazak, kamu kurumları ile Adalet Bakanlığında çalışan şeflerin maaşlarında yer alan eşitsizliği, resmi bir yazıyla Bakanlığa bildirdi.

Yazıda ""Ortaya çıkan bu adaletsizliğin giderilmesi, kamuda eşit işe eşit ücret ilkesinin gerçek anlamıyla sağlanabilmesi için özel hizmet tazminatlarının kurum ve unvan bazında eşitlenmesi gerekliliği açıktır. Bu yıl başkanlığınızda 4. defa yapılacak toplu sözleşme sürecinde konunun değerlendirilerek gündeme alınabilmesi için, gereğini bilgilerinize önemle arz ederim." denildi.

Kaynak: Memurlar.net

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.