Esnafa ilaç gibi fon geliyor - Ahilik Fonu nedir?

2017 yılı içerisinde esnafa işsizlik fonu oluşturmayı hedefleyen hükümet, Ahilik fonunu devreye sokacak. ÇAlışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlar kurulu toplantısında Ahilik Fonu ile ilgili bir sunun gerçekleştirdi. Peki Ahilik Fonu nedir? Kimler bu fondan faydanabilecek ve alacak? İşte detaylar.

Esnafa ilaç gibi fon geliyor - Ahilik Fonu nedir?
29 Aralık 2016 Perşembe 09:45

2017 yılı için iflas eden esnaflar için yeni iyileştirme ve düzenlemeler Hükümet kanadı tarafından sürekli araştırlıyor. Uzun süredir çalışması yapılan Ahilik Fonu, Bakanlar Kurulu Toplantısında ele alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ahilik Fonu ile ilgili bir sunum yaptı. Peki Ahilik Fonu nedir? Kimler Ahilik Fonu alabilecek? İşte detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ahilik Fonu ile ilgili bir sunum yaptı Bakanlar kurulu toplantısında daha sonra müzekereler yapıldı ancak. Ahilik Fonu'na nihai şekli henüz verilmedi. Akşam Gazetesinin haberine göre, İflas eden veya dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafa ilaç niyetinde etki getirecek Ahilik Fonu ile ilgili ana hatlar şu şekilde;

AHİLİK FONU

- İŞ KURDUĞUNDA KESİLECEK: Fon ile esnaf ve sanatkarlara tasarruf artırıcı bir mekanizma kurulacak. Ekonomik nedenlerle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkar, fondan faydalanabilecek. Yeniden iş kurduğunda fondan yapılan ödeme kesilecek.

- 2017'DE BAŞLAYACAK: Gümrük ve Ticaret ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının üzerinde çalıştığı proje 2017 yılında hayata geçirilecek.

- DEVLET KATKISI: Altyapısı tamamlanan Ahilik Fonu, İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun (İŞKUR) işsizlik fonunun bir benzeri olacak. Esnafın, dükkanı açıkken para yatırdığı fona devlet de belli oranda katkı sağlayacak.

- SAĞLIK HİZMETİ: Fon sayesinde işyerini kapatan esnaf ve sanatkarlar hem sağlık hizmetlerinden faydalanacak hem de işsizlik maaşı alabilecek.

- TOPLU ÖDEME: Ahilik Fonu'na katkı sağlayan ancak ihtiyacı olmadığı için fondan destek almayan esnaf belli bir ödeme süresi ve yaş kriterlerini yerine getirdiği takdirde bu parayı toplu olarak alabilecek.

Ahilik Fonu Projesinin 2017 yılı içerisinde hayata geçirileceği belirtilse de tam tarih verilmedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilhan - 7 yıl önce
bırde baslık atmıssın ILACCCC gbı fon dıyorsunuz. bır sorma werrrr para kalemı daha. zorunlu olmasın ısteyen odesın bn ıstemıyorum kardesım. zorunlu tutulursa harammmmm zıkkımmm olsunnnnn