GSS Prim borçları ne zaman silinecek? İşte tarih

Genel Sağlık Sigortası (GSS) yeni sisteme geçiş yapacak. Bu sistemin başlayacağı tarihte prim borçları da silinecek. İşte o tarih...

GSS Prim borçları ne zaman silinecek? İşte tarih
10 Mart 2017 Cuma 11:41

Genel Sağlık Sigortası (GSS) 1 Nisan'da sistem değişikliğine uğrayacak. GSS primleri 53,32 liraya düşürülecek. Borçlardaki yapılanma ile GSS primlerinde hem düşüş olacak hem de 12 ay içerisinde taksit yada peşin şekilde ödenebilme imkanı sunulacak. Bu tutara yürürlük tarihinden ödeme tarihine kadar geçen süre için bir faiz uygulanmayacak.

Yapılan düzenlemeye göre GSS tescili yapılmış olup da hiç gelir testi yaptırmayanlar 1 Nisan'dan itibaren 12 ay içinde başvuru yapacak. Başvuru yapanların primlerine gelir testi uygulanacak.

Testin sonucuna göre primler tescil tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek.

Prim borçlarında ise düzenleme öncesi tahakkuk ettirilen veya ettirilecek gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklardan, ödenmemiş olanların tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Ödenmemiş olan aylık prim borcu aslının ait olduğu aya ilişkin tutarı 53,32 lira ve üzerindeyse 53,32 lira üzerinden, 53,32 liranın altındaysa tahakkuk eden borç tutarı üzerinden prim borcu yeniden hesaplanacak.


Etiketler; #GSS #prim borcu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.