İşsiz sayısı 500 bin eksik mi?

TÜİK tarafından işsizlik rakamlarında ciddi bir tartışma yaşanıyor. Kurum evde engelli yakınına baktığı için sosyal yardım alanları çalışıyor farzetmiş.

İşsiz sayısı 500 bin eksik mi?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan işsizlik oranları raporunda 500 bin kişinin eksik sayıldığı iddia ediliyor. Kurumun evde engelli bakımı dolayısıyla sosyal yardım verilen 500 bin kişiyi işsiz saymadığı iddia ediliyor.

Evde engelli yakınına bakan kişiler belirli bir oranın üstündeki engel durumlarında sosyal yardım almaya hak kazanıyor. Yaklaşık 830 TL olan sosyal yardımı alan kişilerin TÜİK tarafından istihdam edilenler kategorisinde değerlendirilmesi ciddi tartışmalara neden oldu. Bir çok uzman sosyal yardımların maaş olamayacağını, engellinin ihtiyaçları için harcanacak paranın da kişinin yaşamını idame ettiremeyeceğini belirtiyor. 

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranlarına 500 bin kişilik rakam da eklendiğinde gerçek işsizlik oranının yüzde 11.5 olduğu ve iki haneli işsizlik rakamlarına çoktan ulaştığımız belirtiliyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.