Kamu-Sen: Hayali enflasyon değil gerçek zam istiyoruz

Türkiye Kamu-Sen, enflasyon gıda ağırlığını düşürmek ile düşmeyeceğine değinerek "Hayali enflasyon değil gerçek zam istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kamu-Sen: Hayali enflasyon değil gerçek zam istiyoruz
26 Ekim 2016 Çarşamba 11:12

Türkiye Kamu-Sen, enflasyonu düşük gösterme çabalarından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğine değildi. AKP hükümeti hedeflenen enflasyonu düşük göstermek için enflasyon sepetindeki gıda payının ağırlığını her geçen gün azalttığını vurgulayan Kamu Sen, gıda ağırlığını düşürmenin gerçek enflasyonu düşürmeyeceğini ifade etti.

İşte Türkiye Kamu Sen'in enflasyon açıklaması: 
 
2015yılında  % 24, 25 olan gıda payını, bu yıl %23,68 seviyesine çekmiştir. Oysa sağlıklı bir yaşam için sepetteki gıda payını artırması gerekirken, gıda payı daha düşük ülkeler emsal alınarak % 20’lere çekmek istemektedir.
 
Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ; hedeflerinin enflasyon sepetinden gıdanın ağırlığını azaltarak, enflasyonu %7’nin altına çekmek olduğunu söylüyor.
 
Emekli ise; maaşına 1 lira dâhi zam olsun da, biraz daha karnımı doyurayım diye düşünüyor.
 
Sayın Bakanın derdi enflasyonu, hesap oyunları ile daha düşük gösterme çabası!..
 
Emekli; maaşı ile ancak karnını doyuruyor, ev kirasını ödüyor. Üstü başı parçalanıyor, yama tutmaz hale gelince yeni bir şeyler alabiliyorken, devleti yönetenlerin hesabına bak!..
 
Enflasyon sepetindeki gıdanın ağırlığını düşürmekle gerçek enflasyon düşmez.  Maaşlarına daha az zam yapılacağı için emeklilerin, kamu çalışanlarının, dar gelirlinin, sabit gelirlinin alım gücü düşer. Böylece Emekli daha fazla sürünmeye devam eder.
 
Enflasyon sepetine göre ülkelere göre gıdanın ağırlığı
 
Hindistan’da            %45,5
Çin’de                        %31,8
Rusya’da                   %30
Türkiye’de                 %23,68
Güney Afrika            %15,2
Endonezya’da          %19,5
Güney Kore’de        %13,6 
%45,5 veren ülkelerde var %13,6 veren ülkelerde var...
 
Biz emekliler enflasyon hesabında reel enflasyonun, yayınlanan enflasyondan 3-4 puan daha yüksek olduğunu biliyor ve iliklerimize kadar yaşıyoruz.  Biz maaş zamlarının asgari geçim standartlarına göre belirlenmesini istiyoruz.
 
Gerçek enflasyon sepeti uygulanarak emekli refahının yükseltilmesi yerine, enflasyon oyunları ile emeklilerin daha çok çile çekmesi hoşunuza mı gidiyor?
 
Unutmayın bir gün sizde emekliler ordusuna katılacaksınız. Ballı yerlerden emekli geliri ayarlamadıysanız vay halinize... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.