Merkez Bankası'ndan hükümete açık mektup!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı hükümete bir açık mektup yazarak kurumun para politikalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası'ndan hükümete açık mektup!
26 Ocak 2016 Salı 16:48

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, 2016 yılının ilk enflasyon raporunu açıklayan toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıda Başçı, enflasyon hedefini tuturamadıkları için kanun gereği hükümete açık mektup yazdıklarını dile getirdi.

Mektupta "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (Merkez Bankası) Kanunu’nun 42. maddesi uyarınca, enflasyonun hedeften belirgin olarak sapması durumunda Merkez Bankası’nın sapmanın nedenlerini ve alınması gereken önlemleri Hükümete yazılı olarak bildirmesi ve kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. 10 Aralık 2014 tarihinde yayımlanan “2015 Yılı Para ve Kur Politikası” başlıklı temel politika metninde belirtildiği gibi, 2015 yılı için enflasyon hedefi Hükümetle beraber yüzde 5 olarak belirlenmiştir. Yine aynı metinde, yıl sonunda enflasyonun hedeften belirgin olarak (her iki yönde de 2 puandan daha fazla) sapması halinde Hükümete bir açık mektup yazılacağı ifade edilmiştir. 2015 yıl sonunda enflasyon yüzde 8,81 düzeyinde gerçekleşmiş ve hedefin belirgin olarak üzerinde kalmıştır. Bu metin, enflasyonun hedeften sapmasının nedenleri ile hedefe ulaşmak için alınan ve alınması gereken önlemleri açıklamaktadır. "

İşte mektubun tamamı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Merkez faizleri düşürecek politikalar üretmeli.