Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den beklenen açıklama geldi. Moody's, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı. Açıklamada Türkiye'nin kredi notunun Baa3 seviyesinde ve negatif görünümde kaldığı belirtildi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
05 Aralık 2015 Cumartesi 00:22

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı. Moody's Türkiye'nin kredi notunu Baa3 ve negatif görünümde bıraktı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu değiştirmeyerek Baa3 seviyesinde bıraktı ve negatif görümününü değiştirmedi. Baa3 seviyesi ''yatırım yapılabilir'' kategorisinin en alt basamağında yer alan bir seviye olarak biliniyor. 

Ekonomi uzmanları uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in bu kararını beklemiyor ve kredi notunda değişiklik yapacağını öngörüyorlardı. Moody's'in açıkladığı kredi notuna göre, Türkiye'nin notu yatırım yapılabilir sevideye kalmaya devam etti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu 2014 yılında Türkiyenin görünümünü negatif yapmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.