Müşteri memnuniyeti, elektrik faturasına yansıyacak

EPDK'da müşteri memnuniyeti dönemi başladı. Buna göre, elektrik dağıtım şirketleri yükümlülüklerini yerine getirmez ve vatandaşı mağdur ederlerse bu durum ceza olarak tarifeye yansıyacak.

Müşteri memnuniyeti, elektrik faturasına yansıyacak
13 Haziran 2016 Pazartesi 09:01

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetimlerde yeni bir döneme başlıyor. Buna göre, oluşturulan yeni grup başkanlıkları ile artık her bölüm ayrı ayrı denetlenecek. Vatandaşı mağdur eden ile müşteri memnuniyeti yüksek olan şirketlerin tarifesi değişecek.

EPDK, bünyesindeki daire başkanlığında elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarını ayrı ayrı denetleyecek sektörel denetim grup başkanlıkları oluşturdu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında, yeni hazırlanan denetim planı sayesinde özellikle yüksek fatura şikayetleri, güvence bedeli iadeleri, abonelik başvurularında yaşanan sıkıntılar, tüketicilere zamanında cevap verilmemesi, serbest tüketicilerin tedarikçi değişiminde yaşadığı zorluklar gibi konular hakkında da etkin inceleme ve soruşturma süreçleri yürütüleceğini belirtti.

Başkan Yılmaz, "Hizmet kalitelerini artırmak için gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketler, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Denetimlerimiz sahada da yoğun bir şekilde sürecek. Elektrik dağıtım şirketleri yükümlülüklerini yerine getirmez, vatandaşı mağdur ederlerse bu durum ceza olarak tarifeye yansıyacak. Tabii vatandaşa kaliteli hizmet sunan dağıtım şirketleri de bunun ödülünü yine tarifede bulacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.