Netanyahu: Türkiye'ye doğalgaz satabiliriz

İsrail Başbakanı Netanyahu, doğalgaz satışı ile ilgili İsrail'in Türkiye ile görüştüğünü ifade etti. Netanyahu, alternatif ülkelerle de İsrail gazının ihracatı ile ilgili temasta olduğunu belirtti.

Netanyahu: Türkiye'ye doğalgaz satabiliriz
08 Aralık 2015 Salı 22:51

İsrail Başbakanı Netanyahu, doğalgaz satışı ile ilgili İsrail'in Türkiye ile görüştüğünü ifade etti.  Netanyahu, alternatif ülkelerle de  İsrail gazının ihracatı ile ilgili temasta olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in doğalgazının ihracatı ile ilgili Ankara ile görüşme halinde olduklarını belirtti. İsrail'in sahip olduğu doğalgaz sahalarından çıkan gazın satışı konusunda tüm alternatiflerin düşünüldüğünü, bu alternatifler içerisinde Türkiye'ye doğalgazın satışınında söz konusu olabileceğini beyan etti.

İsrail Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Yuval Steinitz İsrail'in gaz sahalarının geliştirilmesini ve enerji bağımsızlığının sağlanması için ihracata önem verdiklerini dile getirdiği açıklamasına, "Doğalgazı ihraç edebileceğimiz bütün rota opsiyonlarını, yani yalnızca Mısır'ı değil, Ürdün'ü, Yunanistan'ı, Türkiye'yi ve batı Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere değerlendiriyoruz" sözlerini ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Gazın sende kalsın. Gerekirse tezek yakalım ama sizden çöp dahi almayalım.