Ramazanda 'Halk pide' fiyatı değişmedi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Halk Ekmek Fabrikasında ürettiği Halk Pide’ye bu yıl zam yapılmayarak Dikdörtgen şekline sahip olan Halk Pide'si 70 kuruşa satılacak.

Ramazanda 'Halk pide' fiyatı değişmedi
01 Haziran 2016 Çarşamba 12:00

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Halk Ekmek Fabrikasında ürettiği Halk Pide’ye bu yıl zam yapılmadı. Dikdörtgen şekline sahip olan Halk Pide'si ramazan ayı boyunca 70 kuruş olarak satışa sunulacak. Pideye ek olarak üretimi arttırılacak olan börek ve ketelerde satış noktalarında yerini alacak.

El değmeden üretimi yapılıyor

Türkiye'de ilk defa el değmeden üretimi yapılan Halk Pide için Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar,  “Ramazan ayı boyunca ucuz ama doğal Halk Pidemizi, katkısız un, yumurta ve susamdan üretiyoruz. El değmeden, özel ambalajında satışa sunacağımız Halk Pidemizi, vatandaşlarımız ilk kendi elleri değerek, afiyetle iftar sofralarında tüketecekler. 250 gram olan pide ‘Herkes Yesin’ sloganıyla 70 kuruştan satılacak” diyerek bilgilendirmede bulundu.

Isparta'da 1,5 liradan satışa devam edecek

Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer de, 300 gramlık pidenin fiyatında üç yıldan bu güne kadar artmadığını ve bu yılda artış gerçekleştirmeyip 1,5 TL’den satılacağını bildirdi. 

Düzce'de de zam yok

Düzce’de belirlenen ramazan pide fiyatları için ise 300 gr. susamlı ve yumurtalı Ramazan pidesi 2. TL, 625 gr. susamlı ve yumurtalı Ramazan pidesi 4. TL den satışa sunulacak. Akçakoca ESO Başkanı Nedim İşgören, ‘’Odamız üyesi fırıncı esnaflarımızdan gelen zam talebini Düzce Fırıncılar Odası ve DESOB komisyonu zam yapılmaması yönünde değerlendirdi” diye konuştu.


Etiketler; #ramazan #pide
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.