Rusya'dan 'tahıl kısırlaması' iddiasına yanıt

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Türkiye’nin Rus tahıl ürünlerine kısıtlama getirdiği yönünde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Rusya'dan 'tahıl kısırlaması' iddiasına yanıt
30 Mayıs 2017 Salı 15:46

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey  Gruzdev, Türkiye’nin Rus tahıl ürünlerine kısıtlama getirdiği yönünde çıkan iddialara karşı açıklama yaptı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gruzdev, “Sadece bazı teknik sıkıntılar yaşanmış.” dedi.

Gruzdev, Türk yetkililerin söz konusu iddiaları ivedilikle  reddettiğini anımsatarak, “Türk ortaklarımız da bazen teknik sıkıntıların yaşanabileceğini  belirttiler. Ancak dün aldığımız verilere göre Rus tarafını ilgilendiren  alanlarda hiçbir kısıtlama tespit etmedik. Türk Ekonomi Bakanlığı ve ilgili tüm  kurumlara konuyu güncel bir şekilde ele alıyoruz ve almaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.