Rusya'dan Türkiye'ye flaş ambargo açıklaması

Türkiye'den Rusya'ya ihracatı yapılan bazı ürünlerde uygulanan ambargo ile ilgili Rusya'dan açıklama geldi.

Rusya'dan Türkiye'ye flaş ambargo açıklaması
22 Mart 2017 Çarşamba 12:06

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Basın Sözcüsü Yuliya Melano, Türkiye'deki bazı ürünlere getirilen kısıtlama ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Melano, Rosselhoznadzor'un Türk ürünlerindeki mevcut kısıtlamayı kaldırmayacağını söyledi.

Rusya Mart ayının başında yayınladığı kararname ile Türkiye'den soğan, karnabahar, brokoli, tuz ve karanfil sevkiyatına izin vermişti.

Bazı ürünlerde kısıtlamalar kaldırılsa da halen et, tavuk, domates, salatalık, üzüm, elma, armut ve çilek yasaklı listede bulunuyor. Yasaklı listede yer alan domates Türkiye'nin toplam sebze ihracatının yüzde 62'lik yerini kaplıyor. 

Konuya dair “İzvestiya” gazetesine açıklama yapan Melano, “Rosselhoznadzor, Türk ürünlerinin sevkiyatına getirilen kısıtlamaların kaldırılma ihtimalini değerlendirmiyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.