Rusya ve Türkiye domates kısıtlamasını görüşecek

Türkiye'ye uygulanan domatese yönelik kısıtlamaların Rusya ile görüşüleceği Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev tarafından açıklandı.

Rusya ve Türkiye domates kısıtlamasını görüşecek
14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:50

Rusya ve Türkiye  Türk domatesi de dahil olmak üzere mevcut kısıtlamaları haftaya görüşecek. Görüşme ile ilgili alınan kararı Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev açıkladı. 

Gruzdev, "Başbakan yardımcılarının açıklamasına öngörüldüğü üzere, hiçbir şey revize edilmedi. Konuyla ilgili istişareler en kısa sürede başlayacak ancak bir karar alınması beklenmemeli" dedi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre Gruzdev, ilk temasların önümüzdeki haftalarda olmasını beklediğini, Türk domatesi de dahil olmak üzere tüm konuların ele alınacağını da kaydetti. Gruzdev, tarafların varılan anlaşmalar çerçevesinde istişarelerde bulunacağını da belirterek, "İki ülke arasında kısıtlamaları düzenleme mekanizması bulunuyor" diye ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.