Tarkim Havacılık şirketine kayyum atandı

Tarkim Havacılık şirketine kayyum atandı. İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince verilen karara göre şirkete kayyum olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta  Fonu'nun (TMSF) atandı.

Tarkim Havacılık şirketine kayyum atandı
22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:06

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, Tarkim Havacılık şirketi ile ilgili kararını verdi. Şirkete kayyum olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta  Fonu'nun (TMSF) atanması kararlaştırıldı. 

Mahkeme, Tarkim Havacılık şirketinin FETÖ'ye  finansal destek sağladığı, şirketin Atatürk Havalimanında bulunan hangar ve  yönetim ofislerinin havalimanı mevzuatına aykırı olarak denetimden uzak, insan ve  eşya naklinin mümkün olduğuna ilişkin tespitler ile şirket yetkilileri İbrahim  Faruk Bayındır ve Betül Özbey Bayındır hakkında FETÖ soruşturması kapsamında  işlem yapıldığı gerekçeleriyle şirkete kayyum olarak Tasarruf Mevduatı sigorta  Fonu'nun (TMSF) atanmasına hükmetti.


Etiketler; #kayyum
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.