Trafik sigortasını geciktirmenin cezası büyük!

2015 yılının Ağustos ayından bu yana Zorunlu Trafik Sigortası'na uygulanan zamlar araç sahiplerinin tepkisine neden olurken, sigortasını yaptırmayan araç sahipleri ise büyük bir sürprizle karşılaştı. Zorunlu Trafik Sigortası'nı yaptırmayanlara büyük ceza var!

Trafik sigortasını geciktirmenin cezası büyük!
28 Ocak 2016 Perşembe 10:31

Zorunlu Trafik Sigortası'na 2015 yılının Ağustos ayından beri uygulanan zamlardan sonra şimdi de sigortasını yatırmayanlar ceza sürpriziyle karşı karşıya kaldı. Peki sigortasını yatırmayan araç sahipleri ne kadar ceza ödeyecek? İşte detaylar:

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda yani kamuoyunda Zorunlu Trafik Sigortası olarak anılan sigortanın genel şartlarında geçtiğimiz yıl yapılan değişiklik sigorta primlerinde büyük artışlara yol açtı.

Yüksek oranda gelen zam özellikle eski model araç kullanan otomobil sürücülerinin belini büktü. Ödemede zorluk yaşayan vatandaşları ise büyük tehlike bekliyor

İşte zorunlu trafik sigortasını geciktirmenin cezası:

Trafik sigortası gecikme cezasıyla iki farklı durumda iki farklı yaptırımla karşılaşırsınız.

1. Trafik sigortanızı geciktirmeniz, yenilememeniz halinde hem kademe düşer hem de geciktirdiğiniz her otuz gün içerisinde % 5 oranında gecikme zammı uygulanır. 

2. Trafik çevirmesi esnasında karşılaşabilirsiniz ancak bu durumdaki cezai yaptırım ve trafikten men cezası uygulanır.


Kaynak: Ulke.com.tr

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.