İpragaz AŞ Üst Yöneticisi Şiper, "Bugüne kadar herhalde 9-10 ülke Türkiye LPG Kanunu'nu İngilizce'ye çevirtip benden talep etti. Güney Afrika, Polonya, Hindistan ve hatta Çin bunlardan birkaçı." dedi.
İpragaz AŞ Üst Yöneticisi Şiper, "Bugüne kadar herhalde 9-10 ülke Türkiye LPG Kanunu'nu İngilizce'ye çevirtip benden talep etti. Güney Afrika, Polonya, Hindistan ve hatta Çin bunlardan birkaçı." dedi.
İpragaz AŞ Üst Yöneticisi Selim Şiper, Türkiye'nin LPG alanındaki kanun ve düzenlemelerin Güney Afrika, Polonya, Hindistan ve Çin gibi yabancı ülkeler tarafından örnek alındığını ve bunun enerji sektörü için gurur verici bir durum olduğunu belirterek, "Bugüne kadar herhalde 9-10 ülke Türkiye LPG Kanunu'nu İngilizce'ye çevirtip benden talep etti." dedi.
Şiper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de LPG piyasasının, ticaret stili ve yaklaşımı birbirinden farklı pek çok oyuncuyu içinde barındırmasına rağmen, enerji alanları arasında en düzenli işleyen piyasanın LPG piyasası olduğunu belirtti.
Dünyadaki örneklerine oranla Türk LPG sektörünün çok farklı bir noktaya ulaştığını anlatan Şiper, "Bu sektörün dünyaya örnek olan en büyük özelliği, kendine ait bir kanununun bulunması. Ayrıca, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi enerjiyi yöneten ve yönlendiren makamlarda LPG'ye ait bir birimin bulunması ayrı bir özellik. Bütün bunlar Türkiye LPG sektörünün dünya LPG sektörleri arasında çok büyük ayrıcalıklara kavuşmuş olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.
"Türkiye örnek alınıyor"
Türkiye'deki LPG yapısının uluslararası platformda örnek gösterilen bir seviyeye eriştiğini vurgulayan Şiper, "O kadar örnek alınıyor ki bugüne kadar herhalde 9-10 ülke Türkiye LPG Kanunu'nu İngilizce'ye çevirtip benden talep etti. Güney Afrika, Polonya, Hindistan ve hatta Çin bunlardan birkaçı. Bu gurur verici bir durum." diye konuştu.
Şiper, Türkiye'de LPG sektöründe de zaman zaman sıkıntılar yaşanabildiğini belirterek, "Sektörde LPG ürününün ciddiyetini ve güvenlik sistemlerini özümseyip anlamadan sadece ticaret yapmak için bir kaynak olarak görenler var." dedi.
(AA)