Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı

İSO, "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu"nu açıkladı. Araştırma sonucuna göre ilk sırada yer alan kuruluş TÜPRAŞ oldu.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı
05 Haziran 2017 Pazartesi 10:27

"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları İSO tarafından açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre birinci TÜPRAŞ, ikinci Ford, üçüncü ise Tofaş oldu.

Sanayi devlerinin üretimden satışları bir önceki yıla göre yüzde 8.8’lik artışla 490 milyar liraya, toplam faaliyet karı yüzde 18.6 artışla 52.4 milyar liraya ve toplam ihracatı da yüzde 3.1 artışla 55.1 milyar dolara yükseldi. Kuruluşlar,  elde ettikleri 52 milyar liralık esas faaliyet karının yarısından fazlasını ise finansman gideri olarak kaybetti.

Konulya ilgili açıklama yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Türk sanayisi, finansman zorluğu, kur dalgalanmaları, sosyal, siyasal, terör ve jeopolitik olumsuzlukları barındıran bir yılda, ‘başarma’ azim ve kararlılığını korudu. Yüzde 3.9’luk büyüme performansıyla ekonominin en yakın yol arkadaşı, zor günlerin dostu olduğunu gösterdi. Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasına girmesine en güçlü katkıyı yapacak yegane sektör olan sanayi, üretim ekonomisine dönüş için her türlü desteği almayı hak etti." dedi.


Etiketler; #iso
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.