Türkiye'nin hamlesine Kremlin'den tepki

Türkiye, Rusya'dan 6 gıda ürününün alımını durdurdu. Bunun üzerine Rusya'dan tepki gecikmedi ve nisan ayında heyet gönderilme planının iptal edildiği açıklandı.

Türkiye'nin hamlesine Kremlin'den tepki
25 Mart 2017 Cumartesi 10:10

Türkiye'nin yasağına Rusya'dan tepki gecikmedi. Nisan ayında gelmesi planlanan Rus heyetin gelişi iptal edildi. 

Türkiye’nin Rusya’dan yaklaşık 1.3 milyar dolarlık ithalat değeri olan 6 gıda ürününün alımının durdurulmasına ilk tepki Kremlin’den geldi. Rusya Tarım Bakanlığı, "Türkiye’ye bazı yasakların kaldırılması kararını alabilecek bir heyetin nisanda gönderilmesi” planının iptal edildiğini duyurdu.

Rusya ile Türkiye arasında “uçak düşürme” olayı ile başlayan gerilim ekonomide devam ediyor. Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre geçen yıl başlayan bu süreçte Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı bıçak gibi kesilmiş, Türkiye’de iş yapan Rus şirketlerden bazıları da yatırımlarını durdurmuş veya başka ülkelere kaydırma kararı almış, iki ülke arasındaki vizeler de rafa kaldırılmıştı. Bu süreç son birkaç ayda yumuşama gösterdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.