Türkiye, Pakistan'a 30 adet T129 ATAK helikopteri sattı

Türkiye ile Pakistan arasında 30 adet T129 ATAK helikopterinin satışı için imzalar atıldı.

Türkiye, Pakistan'a 30 adet T129 ATAK helikopteri sattı
13 Temmuz 2018 Cuma 10:36

Türkiye ile Pakistan arasında 30 adet T129 ATAK helikopteri  satışı gerçekleşti. İki devlette helikopter satışına dair imzaları attı. Böylece tek seferde en büyük savunma sanayii ihracatı gerçekleştirilmiş oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında devam eden T129 ATAK Helikopteri sözleşme görüşmeleri kesin sonuca ulaştı. İki kardeş ülke arasında 30 adet T129 ATAK Helikopteri’ nin satışına yönelik resmi sözleşme imzalandı. TUSAŞ bu satışın yanı sıra, lojistik, yedek parça, eğitim ve mühimmat anlamında geniş bir sözleşme paketi üzerinde uzlaşma sağladı.

Pakistan Kara Kuvvetlerince Türkiye ve Pakistan’da kapsamlı testlere tabi tutulan T129 ATAK Helikopteri, tüm testleri başarıyla geçerek gereksinimleri karşıladı. Ayrıca dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma özelliğini de bir kez daha ispat etti.

Bu sözleşmeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek seferde yapılan en büyük savunma sanayii ihracatı gerçekleştirilmiş oldu. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.