Ucuz Et Dönemi başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarına müdahale edeceklerini ve fiyatların tavana çekileceğini açıklamıştı. Et ve Süt Kurumu, kasaplara kilosu 22.5 TL+KDV'den taze karkas sığır eti; yemek şirketlerine ve et sanayicilerine de 20.5 TL+KDV fiyatla dondurulmuş karkas sığır eti satacak. ESK'ya kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek.

Ucuz Et Dönemi başlıyor
27 Mart 2017 Pazartesi 09:15

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarına müdahale edeceklerini a.ıkladı Et ve Süt Kurumu, kasaplara ve yemek şirketlerine ucuz kırmızı et satacak. Kasaplara ucuz et vatandaşa da yansıyacak. Vatandaş, kilosu 40 TL'ye dayanan kırmızı eti uygun fiyata alabilecek.

Sadece Türkiye Kasaplar Federasyonu'na üye kasaplara taze karkas dana eti satılacak. Sakarya, Sincan ve Yozgat kombinalarına başvuracak kasaplar, aldıkları karkas etleri satışa sunacak. Geçen yıl açıklanan tavan fiyatta olduğu gibi kıyma KDV dahil 32 TL, kuşbaşı ise 34 TL olacak. Kasaplar, piyasaya çeyrek ya da bütün karkas satamayacak.

Ucuz Et Yemek için Hal Yasasının Çıkması Bekleniyor

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, "Ucuz et yemek için Hal Yasası'nı bekliyoruz. Üretici ile tüketici arasında zincir kısaldığında insanlar daha ucuz, kaliteli ve hijyenik et tüketecektir" dedi. Et fiyatlarını üreticinin değil, aracıların speküle ettiğini savunan Tunç, "Bugün mezbahada kilogramı 25 liraya kesilen et, tüketicinin önüne 40-45 liraya geliyor. Sucuk, salam ve işlenmiş ürünler sofraya 100 liraya geliyor. İnsanlar sömürülüyor, yazık ve günah. Et ya da hayvan ithalatı ucuz et yemenin çözümü değil. Et ithalatının ardından fiyatlar düştü ancak bir süre sonra olduğu noktadan daha yukarılara çıktı" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertan kaya - 7 yıl önce
Zengini zengin oldu fakiri fakir ete bakıp bakıp duruyoruz