BDDK'dan banka ve kredi kartlarında önemli değişiklik

Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)kredi kartları ve banka kartları hakkında yönetmelikte bazı değişikliklere gitti. Değişikliğe göre kart sahibince yapılan talebin en geç 7 iş günü içinde kart çıkaran kuruluşça yerine getirilmesi gerekiyor.

BDDK'dan banka ve kredi kartlarında önemli değişiklik
30 Mart 2017 Perşembe 16:30

BDDK tarafından kredi kartları ve banka kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikte, kart sahibince yapılan talebin en geç 7 iş günü içinde kart çıkaran kuruluşça yerine getirilmesi gerekecek.

BDDK, kredi kartları ve banka kartları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağını yayınladı. Taslağa göre; yayında olan yönetmeliğin 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında değişikliğe gidildi.

Kart sahibi, talep etiğinde kullanılabilir kart limitini düşürme, kartı iptal ettirme ve sözleşmeyi feshetme hakkına sahip olduğu, kullanılabilir kart limitinin azaltılmasına, kartın iptal edilmesine ve sözleşmenin feshine ilişkin kart sahibince yapılan talebin en geç 7 iş günü içinde kart çıkaran kuruluşça yerine getirilmesi zorunlu olduğu belirtildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.