EPDK'dan 10 akaryakıt dağıtım şirketine para cezası

Enerji Piyasa Düzenleme Kurulu mevzuata aykırı hareket eden 10 akaryakıt dağıtım şirketine toplam 3 milyon 496 bin 167 lira idari para cezası verdi.

EPDK'dan 10 akaryakıt dağıtım şirketine para cezası
05 Mart 2016 Cumartesi 10:20

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre 10 akaryakıt dağıtım şirketine toplam 3 milyon 496 bin 167 lira para cezası verildi. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin gizli tank bulundurulması, gerekli tedbirlerin alınmaması, otomasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmaması, lisans yönetmeliğine ve kanuna aykırı hareket edilmesi, petrolün amaç dışı kullanılması, lisanssız olarak bayilik faaliyetinde bulunulması, lisansın amacı dışında kullanılması ve yazılı savunmanın tanınan sürede yapılmaması gibi sebeplerle para cezası verilmesi ve 10 firmadan yazılı savunma istenmesine karar verdi.

Para cezası alan firmalar, kurula karşı 60 gün içinde dava açılabilir ve idari para cezasını 30 gün içerisinde yatırmaları halinde yüzde 25'lik indirimden yararlanabilirler veya taksitlendirme talebinde bulunabilirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.