Emekli Maaşlarından Gelir Vergisi Kesintisi Yapılacak mı?

Emekli maaşlarından gelir vergisi kesilmesi şüphesiz emeklilerin hiç istemediği konu. Son zamanlarda emekli maaşlarından yüzde 15 gelir vergisi kesintisi yapılacak mı? haberi kısa sürede kulaktan kulağa yayıldı. Konu ile ilgili yüz binlerce emeklinin merakla beklediği soruya Maliye Bakanı Naci Ağbal cevap verdi. Peki Emekli Maaşlarından Gelir Vergisi Kesintisi Yapılacak mı?

Emekli Maaşlarından Gelir Vergisi Kesintisi Yapılacak mı?
08 Mart 2016 Salı 13:40

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun emekli maaşlarının kesintisiyle ilgili verdiği soru önergesine cevap verdi.  Emekli aylıklarının arttırıldığını belirten Bakan Ağbal, "SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ise enflasyona bağlı olarak yapılacak artışların dışında ayrıca 2016 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere 100 TL daha artırılmıştır." dedi.

Emekli maaşlarında kesinti olmayacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleşen emekli aylıklarındaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini artırdığın görülmekte olduğuna dikkat çekip, "Emekli maaşlarından gelir vergisi kesintisi yapılmasına yönelik herhangi bir çalışmamız da bulunmamaktadır." diyerek emekli maaşlarında herhangi bir gelir vergisi kesintisi yapılmayacağını ifade etti.

2016 yılında emekli aylıklarına iyileştirme yapıldığına dikkat çeken Bakan Naci Ağbal, "2016 yılında da emekli aylıklarında önemli artışlar sağlanmıştır. Bu çerçevede; kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları ile memur emekli aylıklarında yapılacak artışlar, "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme" ile belirlenmiştir. Buna göre, kamu görevlilerinin tamamının maaş ve ücretleri ile memur emeklilerinin aylıklarında 2016 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere %0,90 oranındaki enflasyon zammı dahil %6,90 oranında artış yapılmış olup, Temmuz ayından geçerli olmak üzere %5 oranında artış yapılacaktır." açıklamasında bulundu.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.