Emekli subay astsubay alımı başvuru işlemleri başladı

Milli Savunma Bakanlığınca, emekli subay ve astsubaylar, askeri öğrenci ve personel temin faaliyetine yönelik hizmetlerin yürütülmesi için görevlendirilebilecek. Peki bu kapsamda görevlendirileceklerden hangi şartlar aranıyor? Nerelerde görev yapacaklar? Ne kadar maaş alacaklar? Detaylar haberimizde...

Emekli subay astsubay alımı başvuru işlemleri başladı
20 Ocak 2017 Cuma 14:56

Emekli Subay ve Astsubayların Milli Savunma Bakanlığında Personel ve Askeri Öğrenci Temin Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerde Görevlendirilmesine Dair Yönetmelik 14 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

MSB, FETÖ soruşturmaları sonrasında oluşan rütbeli asker açığını kapatmak için emekliye ayrılan subay ve astsubayları devreye alıyor. Emekli subaylar bakanlık santralını kilitledi.

2020’ye kadar Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı birimlerinde 'eğitici' kadrolarda görevlendirilecek emekli subaylara emekli aylıklarının yanısıra aylık 3 bin 170 lira, astsubaylara da 2 bin 747 lira ek ücret ödenecek.

HEM SEÇECEK HEM DE EĞİTECEKLER

Emekli askerler 30 bin kişinin alımına karar veren heyetlerde görevlendirilerek, yılların deneyimiyle bu kişilerin askerliğe uygun olup olmadığını söyleyecek. Kılavuzların hazırlanmasından adayların ön incelemesine, fiziki yeteneklerinin tespitinden mülakata kadar askeri öğrenci ve personel alımı sürecinin tüm aşamalarında görevlendirilebilecek. Alımların ardından da yeni kadroların eğitim sürecinde görev yapacaklar.

ARANAN NİTELİKLER

Subay - astsubay alımı kapsamında göreve alınacak adaylarda;

Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu belirlenenler alınmayacak.
Askeri öğrenci ve personel temin faaliyetinde görevlendirilecek emekli subay ve astsubaylarda, cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi, devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birisinden, firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından birisinden mahkum olmamak gibi nitelikler aranacak.

Görevlendirilecek subay ve astsubaylarda, kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olmamak gibi niteliklere de bakılacak.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Öğretmen olarak görev almak isteyenler başvurularını Personel Genel Müdürlüğü’ne şahsen yapacak.

ALIMLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAPACAK

Yapılacak güvenlik soruşturmalarının ardından hangi subay ve astsubayların kadroya alınacağına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Müsteşar Ali Fidan ve ikisi sivil, ikisi asker dört müsteşar yardımcısı karar verecek.

GÖREVLENDİRME İŞLEMİNİ MÜDÜRLÜK YÜRÜTECEK

Seçilen emekli personel arasından yapılacak görevlendirmenin mahiyeti, süresi ve yerine ilişkin hususlar Personel Genel Müdürlüğünce yürütülecek. Bu şekilde yapılan görevlendirmeler, gerektiğinde görevlendirme süresine bakılmaksızın aynı usulle sonlandırılabilecek.

GİZLİLİK ŞARTI

Görevlendirilen emekli subay ve astsubaylar, görevi esnasında vakıf olduğu her türlü bilgi ve belgeyi, görevinden ayrılsa dahi hiçbir şekilde açıklayamaz. Görevi sona erdiğinde elinde bulunan kuruma ait araç, gereç ve belgeleri kuruma iade eder. Ayrıca temin faaliyetlerine yönelik süreçlerde kendilerine verilen görevlerin icrasından Bakanlığa karşı sorumludur. Bu sorumlulukları Bakanlık temsilcisi ve Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından takip edilir.

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

Görevlendirilecek subay ve astsubaylara, subaylar için bin 500, astsubaylar için bin 300 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar karşılığı, çalışılan her gün için ücret olarak ödenecek. 

Verilecek ücretten, damga vergisi hariç olmak üzere herhangi bir vergi ve kesinti yapılmayacak. Yani subaylara 3 bin 170 lira, astsubaylara ise 2 bin 747 lira ödenecek. 

Bunun yanında göreve alınacaklar emekli maaşlarını da almaya devam edecekler.

Emekli subay ve astsubayların ikamet ettiği yerin dışında başka bir yerde görevlendirilmesi durumunda, belirtilen ücrete ilave olarak 6245 sayılı Harcırah Kanunu esaslarına göre işlem yapılacak. 

Temin faaliyetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik katkı sağlanması amacıyla emekli subay ve astsubaylar bir plan dahilinde eğitim ve bilgilendirmeye tabi tutulabilecek.

NERELERDE GÖREVLENDİRİLECEK?

MSB subay astsubay alımı kapsamında göreve alınacaklar ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara'da görevlendirilecek. Ancak, farklı illerde de görevlendirilebilecekler.

BAŞVURULAR BAŞLADI, TELEFONLAR KİLİTLENDİ

Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığınca emekli subay ve astsubaylardan dilekçe alınmaya başlandı. Çok sayıda emekli asker Bakanlığa gelerek personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinde görev almayı talep etti. Dilekçe toplama faaliyetlerinin bir süre daha devam edeceği, ardından dilekçelerin değerlendirilmesi aşamasına geçileceği öğrenildi.

Astsubaydan albaya kadar çok sayıda emeklinin eğitici kadrolarda yer almak için bakanlık telefonlarını adeta kilitlediğini ifade eden yetkililer, “Emekli paşa da var astsubay da” dediler. Seçim yapmakta zorlanılacağına dikkat çeken yetkililer, acil olarak ilk etapta yaklaşık 100 kişinin alınacağını bu sayının 200’e kadar çıkabileceğini söylediler.

TESUD BAŞKANI: TSK'YA GÜÇ KAZANDIRACAK

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, düzenlemenin Türk Silahlı Kuvvetleri için faydalı olacağını belirtti. Emekli subay ve astsubayların personel ve askeri öğrenci alımında görevlendirilmesini önemli bulduğunu söyleyen Karakuş "Uygulama Türk Silahlı Kuvvetlerine güç kazandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Karakuş, çeşitli nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmak zorunda bırakılan subay ve astsubayların da yeniden göreve döndürülmesine yönelik çalışmaların yararlı olduğunu ifade etti.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin serdar - 8 yıl önce
site çöktü
Avatar
Mehmet Emin TOPALOĞLU - 8 yıl önce
Kimi neye göre gõreve cağíracaklar.iyi fikir ben umutsuzum...
Avatar
İBRAHİM BAĞDAŞ - 7 yıl önce
BEN ASKERİ ÖĞRENCİ OLARAK YAPA BİLİRİM VE YAPACAĞİMDAN EMİNİM DAYANIKLI VE Bİ OKADARDA ACIMASIZIM BU ASKERİ ÖĞRENCİLİĞİDE BAŞARIYLA YAMAMLAYACAĞIMDAN EMİN OLA BİLİRSİNİZ
NUMARAM 05061494673 HEMEN ARARSANIZ MUTLU OLURUM ÇOK İSTEKLİYİM SABIKAM YOK