Emekliye müjde, promosyon en az 900 TL!

Emeklilerin yüzü gülecek. Bakanlık ve bankalar görüşüyor. 900 TL promosyon kesinleşti.

Emekliye müjde, promosyon en az 900 TL!
31 Mart 2016 Perşembe 08:51

11 milyon emeklinin heyecanlı bekleyişi devam ederken, çalışmlar devam ediyor. Emeklinin yüzünü güldürecek 900 TL promosyanda kesinleşirken, bunun üstü için pazarlıklar sürüyor. Ayrıca emekliler parayı peşin alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasındaki promosyon pazarlığını devam ediyor. Pazarlıklar sonucu 900 liralık promosyon tutarı kesinleşti. Bankalar, 3 yıllık dönem için tekliflerini 900 liraya çıkardı. Bakanlık, bu tutarın üzerine çıkılması için çalışmalara devam ediyor. Promosyon çalışmaları kapsamında Bakanlık yetkilileri ile bankalar, önümüzdeki günlerde yeniden masaya oturacak. Bankaların teklifini artırmalarının isteneceği görüşmede, anlaşmanın sağlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu bankalarla protokol imzalayacak. Ardından da ödemeler başlayacak.

Emeklilere ödenecek promosyon 2 ya da 3 yıllık periyodlarla gerçekleştirilecek. Şu an, 3 yıllık periyod ağırlık kazanmış durumda. Bu şekilde anlaşma yapılırsa; emekli, maaşını aldığı bankadan 3 yılda bir promosyon alacak. Takvim'de yer alan habere göre, emekli, promosyonu peşin alacak, karşılığında da 3 yıl boyunca o bankada kalacak. Bu sürenin bitiminden sonra yine aynı süreç işleyecek. Emekli isterse o banka ile ister başka banka ile yine sözleşme yaparak promosyonu peşin alacak. Karşılığında yine 3 yıl sözleşme imzaladığı bankadan maaşını almayı sürdürecek.

Promosyon karşılığında emeklilerin kredili mevduat hesabı (KMH) açmasını isteyen bankaların bu talebi bakanlık yetkilileri tarafından kabul edilmedi. Bankaların KMH'de ısrar etmesinin nedeni ise yüksek faiz. Tüketici kredilerinden aylık yüzde 1.10 ile 1.30 arasında faiz alan bankalar, KMH'lere ise aylık myüzde 2.02 oranda faiz uygulayabiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan - 8 yıl önce
Oyalama taktiği madem az bulundu istenen miktar kabul ettirilip kesinleşmedi daha kaç ay oyalanacak bu insanlar.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah bereket versin.