21. Dönem POMEM sözlü mülakatları ne zaman yapılacak?

21. Dönem POMEM başvuruları 25 Eylül-6 Ekim 2017 tarihleri arasında alınmaya başlamıştı. 13 bin kişilik polis alımının gerçekleştirileceği sınava polis olma hayali kuran 70 bin aday başvuruda bulundu. İlk aşamayı tamamlayan binlerce adayın gözü şimdi ikinci aşama olan sözlü mülakat tarihlerinde. Peki sözlü sınav ne zaman gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

21. Dönem POMEM sözlü mülakatları ne zaman yapılacak?
08 Ocak 2018 Pazartesi 15:04

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 10 bin erken, bin kadın, önlisans mezunu bin 800 erkek, 200 kadın olmak üzere toplam 13 bin kişilik polis alımına, 70 bin aday başvuru yaptı. Ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı aşamasını tamamlayıp polis olma hayali kuran binlerce aday, dört gözle sözlü mülakat aşamasına katılmak için sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Fakat ne yazık ki binlerce adayın merakını giderebilecek resmi bir açıklama henüz  yapılmadı.

POMEM Sözlü Mülakat Aşaması Nasıl Olacak?

Mülakat sınavı  beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılacak. Mülakat sınav komisyonu tarafından; sözlü mülakata katılacak olan adaylardan, bir kart çekmeleri istenecek ve bu kartta yer alan konu ile ilgili açıklama yapması için bir süre verilecek.

Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi dikkate alınarak puanlama yapılacak.

Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için 100 (yüz) puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alması gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.