22. Dönem PÖH alımı ne zaman? Kimler PÖH olabilir?

Milyonlarca gence iş umudu olan Polis Özel Harekat alımlarında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Sınava girmek ve özel harekat polisi olmak isteyen binlerce aday gözünü EGM'den yapılacak olan son dakika açıklamalarına çevirdi. 22. Dönem PÖH alımları ne zaman yapılacak? Kimler PÖH olabilecek? Lise mezunları da PÖH olabilir mi? İşte tüm cevaplar...

22. Dönem PÖH alımı ne zaman? Kimler PÖH olabilir?
22 Şubat 2018 Perşembe 16:46

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yayınlanan KHK ile PÖH ve Polis alım şartlarında değişiklik yapılmış, KPSS şartı kaldırılmıştı. 19. dönem Polis Özel Harekat alımında şartlar esnetildiği için başvuru yapan adayların sayısı ciddi oranda artmıştı. Milyonlarca gence iş umudu olan PÖH alımlarında EGM'den yapılacak açıklamalar merak ediliyor. Peki 22. Dönem PÖH alımları ne zaman yapılacak? Kimler PÖH olabilecek? Lise mezunları da PÖH olabilir mi?

PÖH alımları POMEM kapsamında yapılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü için PÖH alımları en son 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve 20 ile 21. dönem POMEM alımları normal polis memuru sınıfı için yapıldı.

21. dönem POMEM alımlarında mülakat sürecinin tamamlanması ve adayların eğitime başlamasının ardından yeni dönem alımlarının yapılması bekleniyor. Polis alımlarının yapılacağı tarih kesinlik göstermese de POMEM okullarında herhangi bir boşluk bulunması durumunda 10 bin kişilik Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapılabileceği tahmin ediliyor. POMEM okullarında herhangi bir boşluk bulunmaması durumunda ise PÖH alımlarının gelecek seneye kalacağı görülüyor.

Henüz yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü en az lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak, yeni dönem POMEM alımlarının en erken 3 - 4 ay sonra yapılacağı tahmin edildiği için PÖH alımlarının da önümüzde ki ilk 6 aylık süreç içerisinde yapılabileceği düşünülüyor.

Bilindiği üzere 19. dönem POMEM 10 bin Polis Özel Harekat PÖH alımında KPSS şartı aranmamış ve yoğun başvuru gelmişti.

Ancak yeni yayımlanan KHK ile Polis Özel Harekat PÖH alımlarında aranmayan KPSS şartının kaldırıldığı ve yeniden KPSS şartının getirildiği belirtildi. İlerleyen dönemlerde bu şart değişiklik gösterir mi bilinmiyor ancak önümüzdeki PÖH alımlarında adaylardan KPSS şartı aranacak.

POLİS ÖZEL HAREKAT OLMAK İÇİN ARANAN GENEL ŞARTLAR

- En az ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
- 31 Aralık itibari ile 28 yaşından gün almamış olmak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak,
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.