Formasyon belgesi alanların durumu ne olacak?

Formasyon belgesi alanların durumu ne olacak? Formasyon bakanlık tarafından kaldırıldı! Formasyon alanlar şimdi ne yapacak Milli Eğitim Bakanlığının formasyon kararı geçmiş yıllarda belge alanların durumlarını etkilememeli!

Formasyon belgesi alanların durumu ne olacak?
Kamusaati
Kamusaati
03 Temmuz 2020 Cuma 12:19

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildiğini gündeme getirmiştik.

Bunun üzerine, özellikle bu karardan evvel formasyon belgesi alıp atama bekleyen adaylar durumlarının ne olacağı konusunda tereddüt yaşamaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yazı dikkatle incelendiğinde, 29 Haziran 2020 tarihi itibarıyla alınan karardan evvel alınan formasyon belgeleri ile ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmemiştir.

Sadece, bu tarihten sonra formasyon eğitiminin geçerliliğini yitirdiğine karar verilerek üniversiteler tarafından yeni formasyon programlarının açılmasının önü kesilmiştir.

Son olarak, 2023 vizyon belgesinde yer alan hedefe uyumlu olarak bu karardan sonra formasyon eğitiminin yerine getirilmesi planlanan lisansüstü düzeyde açılacak programların nasıl olacağı ve sürecin bundan sonra hangi aşamalarla yürütüleceği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.

En Güncel İş İlanları Yayınlandığı anda Sosyal medya hesaplarımızda Yer Alacaktır. Aşağıdaki Grubumuza katılarak yayınlanacak iş ilanlarından ilk Siz Haberdar olabilirsiniz

TÜRKİYE GENELİ İŞ İLANLARI KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI
Üyelere Özel grup · 3.878.849 üye
Gruba Katılmak İçin Buraya TIKLAYINIZ
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR PERSONEL ALIMI iŞÇİ ALIMLARI PAYLAŞIMI BİNLERCE İŞ İLANI İÇİN GRUBA KATILIN ARKADAŞLARINIZI DAVET EDİN

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer 

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.